Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη αφράτη μπουκιά από τα μυρωδάτα τσουρέκια, δεν έχει νόημα, πώς το λένε. Γι’ αυτό, λοιπόν, και για να τηρήσουμε αυτό το νόστιμο πατροπαράδοτο έθιμο, σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για τσουρέκια – για τις Πασχαλινές ημέρες και όχι μόνο!

Υλικά

  • 650 γρ. αλεύρι
  • 14 γρ. μαγιά ξερή
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Προετοιμασία

Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου για ζύμες.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 40ml νερό χλιαρό και τα αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ρίχνουμε το αλεύρι , τα μυρωδικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά.

Βάζουμε το βούτυρο και ξεκινάμε το μίξερ.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα τάπερ ή μπολ μεγάλο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, για 2 με 4 ώρες.

Μετά το πέρας της πρώτης ξεκούρασης, με τα χέρια μας ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη, φέρνουμε το πάνω κάτω και αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι.

Πλάθουμε τα τσουρέκια μας, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα αφήνουμε για 30′ για το τελευταίο φούσκωμα.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των τσουρεκιών.

Καλή επιτυχία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ριζότο θαλασσινών

Ριζότο θαλασσινών

Ακολούθησε τη συνταγή μας για να φτιάξεις το πιο απολαυστικό risotto με γαρίδες, καλαμάρι και θράψαλο, και ετοιμάσου να απολαύσεις ...