Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων: παραδοσιακή αξία! Ακολούθησε κατά γράμμα τη συνταγή μας για να φτιάξεις τον πιο νόστιμο χαλβά που έχεις δοκιμάσει ποτέ – αλλά προσπάθησε να αφήσεις και άλλους να δοκιμάσουν!

Υλικά

  • 210 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. νισεστέ
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα και το καραμέλωμα
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα (προαιρετικά)
  • 2 βανίλιες (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό, κατά προτίμηση χλιαρό. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο μπολ.

Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, για να μη δημιουργηθούν σβώλοι.

Προσθέτουμε τη βανίλια (προαιρετικά).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μεγάλο πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, για να κάνουμε καραμέλα. Ρίχνουμε 5 σταγόνες νερό και έχουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει χρώμα η καραμέλα, ρίχνουμε με προσοχή το μίγμα από το μπολ μας.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η καραμέλα.

Λίγο πριν αποσύρουμε ρίχνουμε τα αμύγδαλα.

Αδειάζουμε σε ταψάκι η πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και είτε καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο για να δημιουργήσουμε την κρούστα της καραμέλας, είτε ψήνουμε στο grill για 10′-15′.

Καλή απόλαυση!

Tips

  • Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι κατεξοχήν νηστίσιμο γλυκό, γι’ αυτό μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ηλιέλαιο.
  • Μπορείτε να τον σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Φτιάξτε μια νόστιμη, υγιεινή και… πολύχρωμη σαλάτα με τόνο, λαχανικά, φασόλια και μάνγκο! Προετοιμασία Πλένουμε καλά τα χόρτα μας και ...