Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γλυκιά τάρτα τσουρεκιού

Γλυκιά τάρτα τσουρεκιού

Έχει περισσέψει τσουρέκι ή κέικ; Δες το δημιουργικά! Είναι μια καλή ευκαιρία να τα εκμεταλλευτείς και να φτιάξεις ένα εύκολο, ανάλαφρο και νόστιμο γλυκό!

Γλυκιά τάρτα τσουρεκιού

Υλικά

  • 350 γρ. τσουρέκι ή κέικ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (μιλφέιγ)
  • 1 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής (σοκολάτα)
  • Σιρόπι (καραμέλας ή σοκολάτας)

Προετοιμασία

Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε τη βάση μας (το τσουρέκι ή το κέικ).

Ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει.

Ετοιμάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τρίμμα, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Το αδειάζουμε σε μια βάση για τάρτες 26-28εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.

Στον κάδο της κουζινομηχανής ετοιμάζουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής.

Κάνουμε πρώτα τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και την απλώνουμε πάνω στη βάση. Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.

Συνεχίζουμε το ίδιο και με την κρέμα. Την απλώνουμε πάνω από τη σοκολάτα ομοιόμορφα και τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο.

Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και σερβίρουμε.

Tips

Μπορούμε να σερβίρουμε και σε ατομικά ποτήρια. Παίρνουμε τα ποτήρια σερβιρίσματος και τοποθετούμε στον πάτο 2 με 3 κουταλιές από το μίγμα μας. Σε 2 κορνέ έχουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε πρώτα με τη σοκολάτα και μετά με την κρέμα. Τέλος, γαρνίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Πολύχρωμη πανδαισία με τόνο

Φτιάξτε μια νόστιμη, υγιεινή και… πολύχρωμη σαλάτα με τόνο, λαχανικά, φασόλια και μάνγκο! Προετοιμασία Πλένουμε καλά τα χόρτα μας και ...