Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γίγαντες με λουκάνικα στην μπίρα

Γίγαντες με λουκάνικα στην μπίρα

Ένα υπέροχο πιάτο-μεζές, για να συνοδεύει τα μεσημέρια σας με παρέα και τσιπουράκι ή κρύα μπίρα!

Γίγαντες με λουκάνικα στην μπίρα

Υλικά

  • 300 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πέστο βασαλικού ή ½ κούπα φρέσκο
  • 2 κονσ. ντοματάκι ή 4-5 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 3 ποτήρια νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 500ml μπίρα
  • 100γρ βούτυρο αγελάδος

Προετοιμασία

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε την μπίρα, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 8 ώρες.

Έχουμε βάλει από την προηγούμενη μέρα σε ένα μπολ με νερό τα φασόλια μας να μουσκέψουν.

Τα βράζουμε στη χύτρα για 50-60′ . Σε απλή κατσαρόλα θα μας πάρει περισσότερη ώρα. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τα αποσύρουμε.

Στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε το ζουμί που δημιουργήθηκε.

Κόβουμε το 1 κρεμμύδι καρέ και ψιλοκόβουμε και τα 2 κρεμμυδάκια τα φρέσκα

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη μια σκελίδα σκόρδο.

Αποσύρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και ένα ποτήρι νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο τέλος προσθέτουμε το πέστο ή τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.

Ψήνουμε στο γκριλ στους 200c για 20′.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.

Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το φρέσκο το ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε ελαφρώς μαζί με τη σκελίδα σκόρδου.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Αποσύρουμε το σκόρδο και σβήνουμε με ένα ποτήρι από την μπίρα της μαρινάδας.

Καλή όρεξη!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...