Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ελληνικές θάλασσες συναντάμε πολλά είδη βατοειδών, όπως σαλάχια, πατίνια και ράγιες. Και αφού μάθαμε δυο πράγματα για τον βάτο, ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να τον απολαύσουμε!

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Υλικά

  • 1κ βάτο
  • 700 γρ. νερό
  • 150γρ Ελαιόλαδο
  • 3 φέτες λεμόνι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ

Προετοιμασία

Ξεπλένουμε και κόβουμε τον βάτο σε μερίδες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, το λάδι και τις φέτες λεμόνι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Ρίχνουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Με μία τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το ψάρι όταν έχει γίνει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Περιχύνουμε το ψάρι και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ψαρόσουπα

Απολαυστική ψαρόσουπα

Φτιάξε την πιο νόστιμη και απολαυστική ψαρόσουπα που όλοι θα λατρέψουν! Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, μέσα σε ένα δίχτυ ή ...