Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά τσουρέκια

Αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά τσουρέκια

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή του χρόνου που θα μοσχομυρίσει το σπίτι! Και σας έχουμε –τι άλλο;–  μια καταπληκτική συνταγή για τα πιο αφράτα, μυρωδάτα, Πασχαλινά τσουρέκια!

Πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά

  • 950 γρ. αλεύρι
  • 21 γρ. μαγιά ξερή
  • 80ml χλιαρό νερό
  • 2κ.γ ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 180 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 2 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. μαστίχα

Προετοιμασία

Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου για ζύμες.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά με 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και 80ml νερό χλιαρό. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 με 20 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά.

Βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ξεκινάμε το μίξερ.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα τάπερ ή μπολ μεγάλο ή ακόμα και στον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος, για 2 ώρες.

Μετά το πέρας της πρώτης ξεκούρασης, με τα χέρια μας ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη, φέρνουμε το πάνω κάτω και αφήνουμε να ξεκουραστεί πάλι για 1 ώρα.

Πλάθουμε τα τσουρέκια μας, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα αφήνουμε 30′ σκεπασμένα για το τελευταίο φούσκωμα.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά πάνω κάτω και 10 λεπτά στον αέρα για να δώσουμε χρώμα – πάντα ανάλογα με το μέγεθος των τσουρεκιών.

Καλή επιτυχία, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...